Beglazingen

Isolatie glas / hr+ / hr++

Veiligheids isolatie glas ( gehard glas )

Veiligheids isolatie glas ( gelaagd glas )

Subsidie energiepremie 2001 op hr++ iso glas

 

 

ISOLIDE® BRILLIANT®


De afgelopen jaren zijn betonnen gevels vervangen door (veelsoortige) glazen gevels. Bij bet gebruik van grote hoeveelheden glas in de gevel of bet dak wil men graag de hoeveelheid binnenvallende zonne-energie reguleren. Het gebruik van zonbeheersend glas biedt hier een goede oplossing. Hiermee kan een overmatige opwarming van de ruimte worden voorkomen, de koellast worden beperkt en de luchtbehandelingsinstallatie kleiner worden gedimensioneerd.

Dankzij recente technologische ontwikkelingen kunnen zeer speciale coatings worden aangebracht op blank glas; deze worden verwerkt in Isolide® Brilliant® dat hiermee in staat is om het daglicht in ruime mate toe te laten en tegelijkertijd het merendeel van de zonnestraling tegen te houden. Isolide® Brilliant® combineert deze eigenschappen met een uitstekende thermische isolatie en is dus een glastype voor alle seizoenen.

In Isolide® Brilliant® wordt de zonbeheersende coating aangebracht aan de spouwzijde op het buitenste glasblad.

Lage zontoetreding ZTA
De mate waarin zonnestraling door het glas heen kan dringen wordt gespecificeerd met behulp van de zontoetredingsfactor ZTA. Een lage ZTA-waarde resulteert in een geringere opwarming van de binnenruimte als gevolg van zonnestraling. Het gevolg hiervan is een aangenamer binnenklimaat en tevens een geringere behoefte aan koeling. Een lage ZTA- waarde leidt dus ook tot energiebesparing. Dit is met name voor de utiliteitsbouw een belangrijk item. Maar ook in de woningbouw wordt hieraan in toenemende mate aandacht geschonken.
Bij de glaskeuze voor bijvoorbeeld een serre speelt de zonwering ook een belangrijke rol opdat deze ruimte zowel 's winters als ook 's zomers een effectieve en aangename uitbreiding van het gebruiksoppervlak in huis oplevert.

Daglichttoetreding LTA
Door de spectrale selectiviteit (filterende werking) van de coating kan Isolide® Brilliant® een lage ZTA-waarde combineren met een relatief hoge daglichttoetreding. Isolide® Brilliant® rekent af met donkere glazen gevels. Er hoeft nagenoeg geen concessie te worden gedaan aan de daglichttoetreding. Een transparante gevel geeft de gebruikers van een gebouw een optimaal contact met de buitenwereld en de kleurneutraliteit van het licht wordt geen geweld aangedaan.
De daglichttoetreding wordt gespecificeerd met behulp van de LTA-waarde welke aangeeft hoeveel zichtbaar licht er door het glas binnenkomt.

U-waarde
Isolide® Brilliant® bezit tevens uitstekende warmte isolerende eigenschappen met U-waarden die in de klasse van standaard HR+ en HR++ beglazingen thuishoren.
De Isolide® Brilliant® 70/40 mag dankzij haar hoge LTA-waarde zelfs het predikaat HR+/++ dragen, terwijl de meeste andere beglazingen uit de Isolide® Brilliant® reeks voldoen aan de eisen van ZHR++ beglazingen.

Geringe Buitenlichtreflectie
Door uitmuntende daglichttransmissie en zonbeheersing te combineren met een geringe buitenlichtreflectie integreert de Isolide® Brilliant® gevel optimaal in zijn omgeving. Het glas combineert op smaakvolle wijze met de overige gebruikte gevelmaterialen zoals bijvoorbeeld baksteen en aluminium.

Multifunctioneel
Isolide® Brilliant® staat voor multifunctioneel isolatieglas. Het thermisch comfort en de energierekening zijn gebaat bij toepassing van dit glas. Isolide® Brilliant® kan tevens moeiteloos gecombineerd worden met Secursafe® gehard veiligheidsglas en Multisafe® gelaagd veiligheidsglas.
Door een juiste keuze van de glasopbouw kunnen ook de geluidsisolerende eigenschappen van Isolide® afgestemd worden op de behoefte.

Erkende kwaliteit
Op Isolide® Brilliant® zit 10 jaar fabrieksgarantie. Deze wordt via de FIGIN gedekt door het Garantiefonds Nederlands Isolatieglas. De meeste glassoorten uit de Isolide® Brilliant® reeks voldoen aan de criteria van HR+/++ of ZHR++ glas en worden dan geleverd met KOMO certificaat.

De klasse ZHR++ is in beoordelingsrichtlijnen ten behoeve van de KOMO certificatie toegevoegd aan de reeds bekende klassen HR, HR+ en HR++.
De ZHR++ klasse mag toegekend worden indien het isolatieglas bij een referentie samenstelling 6 - 15 - 4 voldoet aan een U-waarde kleiner of gelijk aan 1,2 W/m2.K, een LTA waarde groter dan of gelijk aan 60 procent en een ZTA waarde van ten hoogste 40 procent.

Naar schatting vinden er in Nederland jaarlijks rond 700.000 glasongevallen plaats. Duurzaam gehard en gelaagd glas beperkt de hiermee samenhangende risico's van ernstig lichamelijk letsel en materiŽle schade. Op de installaties van veiligheidsglas - in vervangende of nieuwe toepassing - wordt door glasverzekeraars niet voor niets druk uitgeoefend. Hierbij worden gunstige polisvoorwaarden in het vooruitzicht gesteld.

De bijtijdse plaatsing van veiligheidsglas behoeft om alle hier genoemde redenen nauwelijks verdere aanbeveling

"MULTISAFE"

Wanneer aan te bevelen?
"Multisafe" is gelaagd glas met een hoge slagvastheid en een uitstekende inbraak- c.q. kogelwerendheid. Met het toenemen van de criminaliteit mogen/moeten er zwaardere eisen worden gesteld aan de beveiliging van woningen en bedrijfsgebouwen. Hetgeen niet minder geldt voor etalages, winkelruimten, loketten e.d. "Multisafe"wordt daarom - behalve aan winkelinstellingen met verhoogd risico - geleverd aan tal van internationale bankinstellingen en soortgelijke facilitaire bedrijven.

"Multisafe" is bovendien bij uitstek geschikt voor de afrastering van balkons.

 

Naar schatting vinden er in Nederland jaarlijks rond 700.000 glasongevallen plaats. Duurzaam gehard en gelaagd glas beperkt de hiermee samenhangende risico's van ernstig lichamelijk letsel en materiŽle schade. Op de installaties van veiligheidsglas - in vervangende of nieuwe toepassing - wordt door glasverzekeraars niet voor niets druk uitgeoefend. Hierbij worden gunstige polisvoorwaarden in het vooruitzicht gesteld.

De bijtijdse plaatsing van veiligheidsglas behoeft om alle hier genoemde redenen nauwelijks verdere aanbeveling

"SECURSAFE"

Toepassingen
Het uitglijden en vallen tegen deuren, ramen, glaspanelen en scheidingswanden met glas, vormt een grote risicofaktor bij ongevallen. Zowel in de woning (huiskamer, slaapkamer, badkamer, in de nabijheid van trappen) als daarbuiten (loopruimtes). Van directe invloed is de hoogte waarop het glas zich t.o.v. de gemiddelde volwassen lichaamslengte bevindt. Tot 1.40 m verdient het sterk aanbeveling extra glasvoorzieningen aan te brengen.

Volledig veilig
Gehard "Secursafe" is vele malen sterker dan gewoon glas bij dezelfde dikte. Extra dik "gewoon" glas versterkt weliswaar, maar is geen veiligheidsglas. "Secursafe" valt bij breuk uiteen in glaskorrels en zal nauwelijks letsel veroorzaken.

Overige toepassingen
Al dan niet modisch getint of voorzien van een zonwerende of UV-coating, wordt "Secursafe" eveneens veelvuldig verwerkt in puien en monumentale glas constructies.

 

"Subsidie geplaatst iso Hr++ glas"

HR++glas spouw > 15 mm -------> per M2 Fl 60,00

HR++glas spouw 9-14 mm -------> per M2 Fl 40,00

Meer info energie premies

klik hier voor meer subsidie informatie van Essent

Copyrights © Snelsschilderwerken.

Webdesign by webuild2